SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturFilm og kinoTilbake til røttene med Anna Karenina

Tilbake til røttene med Anna Karenina

Regissør Tommaso Mottola og skuespiller Gørild Mauseth presenterer deres «Karenina & I» på rundt 60 kinoer i landet. Ekteparet er partnere i bedriften «Orto Polare» og har jobbet med filmen i fire år.

Filmen følger skuespiller Mauseth sin prosess med å sette seg inn i rollen som Anna Karenina i oppsetningen ved et teater i Vladivostok i Russland. Mottola utfordret henne til å ta toget krysse Russland. Det for å bli kjent med Russland, Tolstoj og Tolstojs og Anna Kareninas betydning for russere i dag.

-I min søken der finner jeg da ut, i verdens mest kjente kjærlighetshistorie, at hovedpersonen er den eneste som aldri har opplevd det. Hun har vokst opp uten kjærlighet. Vokst opp uten foreldre, uten voksne personer tilstede i livet, uten barndomsminner og røtter. Hun er som en person uten hukommelse. Det var fryktelig skremmende for meg, sier Mauseth, som også måtte lære seg russisk.

Mauseth og Mottola er på Edda kino i kveld på premieren.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no