SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturFilm og kinoRegissør Erik Poppe om «Utøya 22. juli»

Regissør Erik Poppe om «Utøya 22. juli»

. febrar . fe-Vi må ta tak i noen av de utfordringene vi ikke har løst, sier Erik Poppe. I dag er det premiere på «Utøya 22. juli».

Pressefoto: Agnethe Brun/Paradox film

Regissør Erik Poppe har jobbet med prosjektet i rundt 2,5 år. Han presenterte filmen for Støttegruppen for 22. juli, AUF og de berørte før han besluttet å gå i gang med filmen.

-Jeg registrerte at det var som om fokuset på hva som skjedde 22. juli forsvant. Som om fokuset på de berørte og ofrene kom helt i bakgrunnen for alt annet, sier Poppe. 19. februar hadde filmen verdenspremiere i Berlin.

En stor gruppe av de overlevende ungdommene har vært med underveis i hele prosessen med å lage filmen, lest manus og delt sine historier.

Hvilket inntrykk har det gjort på deg å jobbe med denne filmen?

-Det er en rekke inntrykk en får gjennom en sånn prosess. Noe av det sterkeste inntrykket er selvfølgelig den daglige kampen som veldig mange har for å  få livene tilbake, og de utfordringene de står i. Det er ikke til å legge skjul på at vi har, som samfunn, beveget oss såpass langt unna det som skjedde. At det er mange som konfronterer de med ting som for eksempel at de må prøve å legge bak seg og komme seg videre. Det er dessverre kunnskapsløst og svak erkjennelse hos alle oss andre om hva det egentlig var de opplevde, sier Poppe.

Berørte og støttegrupper har hatt anledning til å se filmen på lukkede visninger. Regissøren har vært med på flere av visningene der pårørende, overlevende og støttegrupper har vært til stede.

-Det har vært veldig gripende og veldig sterkt. Det har vært viktige møter. Det fineste med det er at mye av den skepsisen og bekymringen folk har hatt før de har sett filmen, har vendt om til en sterk oppslutning. Med ting som at folk erkjenner at denne filmen ikke bare var viktig å få fortalt, men at den bør sees av så mange som mulig, sier han. På mandag kommer regissøren til Stord for å være med på visningen av filmen på kulturhuset.

 

Hør hele intervjuet med regissør Erik Poppe over.

 

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no