SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturFilm og kinoRegissøren bak «Røverdatter» – filmen om faren som var kriminell og rusmisbruker

Regissøren bak «Røverdatter» – filmen om faren som var kriminell og rusmisbruker

Sofia Haugan sin nysgjerrighet drev henne til å lage dokumentarfilmen «Røverdatter». En personlig dokumentar som skildrer faren Kjell Magne, som har fortid som kriminell og rusmisbruker.

Hun tenkte hun kunne forstå noe ingen andre hadde før, og levere en slags løsning på sølvfat til verden.

– Sånn har det jo ikke gått. Jeg har ikke forstått meg på hvorfor folk ruser seg. Det klarer jeg ikke helt å finne ut av. Men når man drar i møte med systemet, opplevde jeg at faren min dro i møte med systemet og at døren var helt lukket. Jeg kom og var med ham, og da ble døren litt mer åpen. Da begynte vi å få ting til. Det er sånn jeg på en måte fikk den pårørende-rollen. Det er klart at var mestring for meg også, sier Haugan.

Da Haugan var liten var faren snekker og lekte med Sofia. Hun var ti år gammel da hun og moren måtte flytte til hemmelig adresse. Det gikk nesten ti år uten kontakt mellom henne og faren. Hun gikk på folkehøgskolen da faren ringte og fortalte at farmoren hennes var død og spurte om hun kunne kjøre til begravelsen. Da de møttes igjen stilte faren med en stjålet bilradio i bursdagsgave til henne.

-Vi kjørte til begravelsen og var da fremmede for hverandre. Men jeg ble veldig nysgjerrig. Det husker jeg veldig godt. Hvordan kom vi hit? sier Haugan.

Hun forteller at de har fått til ganske mye underveis. For eksempel det at faren ikke lenger er på listen over verstingene av de mest kriminelle i Oslo.

-Det håpet man får når man skjønner at man får til ting, det gjør utrolig mye med psyken. Det er kult å være med på, forteller hun.

I kveld er det visning på filmen på Edda kino. Der stiller Haugan til samtale etter visningen sammen med et panel bestående av ordfører i Haugesund, Arne-Christian Mohn, Kenneth Eikseth fra Helse Fonna, Geir Henrik Iversen i Haugaland A-senter og Karl Olaf Sundfør i RIO, Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no