SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturFestival– For noen vil det være veldig tøft å se dette på TV

– For noen vil det være veldig tøft å se dette på TV

Bjørn Olav Jahr har siden 2003 jobbet med Birgitte Tengs-drapet både som journalist og bokforfatter. Onsdag kveld er det premiere på TV-serien «Hvem drepte Birgitte?» Den ble til etter at filmskaper Bjørn Eivind Aarskog hadde lest Jahrs bok om Birgitte-saken, og tok kontakt.

– Nå er jeg både glad for å være ferdig med serien, og litt urolig før vi skal vise den frem, sier Jahr, noen timer før onsdagens premiere.

Han skryter av velvilligheten til både politifolk og andre involverte i saken, som har stilt opp og fortalt sine historier.

– De har virkelig løftet serien, sier Jahr.

De to serieskaperne presiserer at det overordnede målet med serien er å skape engasjement. I beste fall håper de to at serien kan utløse informasjon som kan bidra til å løse saken. Jahr har full forståelse for at enkelte kan ha problemer med at det lages TV av den uløste drapssaken.

– Absolutt, og det skal man ha stor respekt for. Jeg tror for eksempel at det vil være veldig tøft for Birgittes nærmeste å se serien, hvis de ser den.

– Jeg har produsert mange dokumentarer opp gjennom årene, men aldri har jeg blitt så beveget og rørt som jeg har blitt under arbeidet med denne, sier filmskaper Bjørn Eivind Aarskog.

Han har tidligere medvirket i blant andre den Amandabelønnede dokumentarfilmen «Evig Din.»

De to første episodene av «Hvem drepte Birgitte?» vises under premieren på Edda Kino onsdag kveld. Tirsdag i neste uke sendes første episode på TV2. Det er laget totalt 9 episoder på 45 minutter hver.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no