SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturFestivalBestillingsverket «Sillajass» tar form

Bestillingsverket «Sillajass» tar form

Mens han turnerer med Vamp i sommer jobber Odin Staveland med bestillingsverket til Sildajazzen. Verket har fått navnet «Sillajass» og skal presenteres på åpningsdagen 7. august med syv musikere på scenen i Festiviteten.

-Det blir litt armer og ben, sene netter og tidlige morgener og mye tenking, men kjekt. Du har to vidt forskjellige prosjekter gående på en gang. Jeg trives veldig godt med det, sier Staveland.

Anbefalt av Bugge Wesseltoft

Han tok kontakt med festivalsjef Bjarne Dankel jr. i mai i fjor, da han holdt med på å skrive musikk. Han hadde fått anbefaling av pianist Bugge Wesseltoft om å ta kontakt med Sildajazzen for å få det fremført.

-Det var viktig for ham for å komme videre med dette prosjektet. Det tente jeg selvfølgelig på og tok det med i en søknad til Norsk kulturråd. Så var vi i gang. Jeg er veldig glad for at Odin tok kontakt med oss, fordi han er litt av en kapasitet. Det merker jeg mer og mer også i hvordan han arbeider og hva han har å gi, forteller festivalsjefen.

 

Går av som sjef etter 14 år

 

Det er Bjarne Dankel jr. sin 14. og siste festival som festivalsjef i år. Noen høydepunkter han trekker frem er åpningskonserten med Al Jarreau i 2005, som var så populær at de måtte selge to konserter. Det samme skjedde i 2006 med Manhattan Transfer.

-Så måtte vi endre litt karakter underveis, fordi publikum endret seg. Noe falt fra, nye kom til, og de har ulike referanser og preferanser til musikken vi presenterer. Før var det mer eller mindre bare en tradjazz-festival. Så har vi utviklet det videre. Det har vært en prøvelse sånn sett, men det har vært gøy, sier han, og trekker også frem Lido, Peder Losnegård, og Kringkastingsorkesteret sin konsert i 2015 som et annet høydepunkt.

 

Nedturen i 2009 og 2010

 

I 2009 gikk festivalen med et stort underskudd. Selv om været var langt bedre i 2010, tapte festivalen penger da også.

-Vi reduserte den gangen egenkapitalen med over halvparten av det vi hadde tilgjengelig. Voldsomt farlig, men likevel, det står respekt av at vi har klart å holde beina på bakken og levd godt i 33 år. Haugesund trenger Sildajazzen, sånn jeg ser det, sier han.

 

-Fantastisk avslutning

 

De måtte også ta grep på årets festival. Etter dårlige tall for onsdagen i fjor, var planen i utgangspunktet å ikke ha noe program. De besluttet i stedet å bygge onsdagen opp på ny, og inviterer til åpning i Dokken med Po’Boys, åpningskonsert med bestillingsverket til Odin Staveland i Festiviteten og gratiskonserter med Jordans Drive og Vidar Johnsen og Peter Nordberg på DNB-scenen på Indre kai.

Ifølge festivalsjefen ser årets billettsalg bra ut jevnt over. Madrugada på Rådhusplassen 8. august peker seg klart ut som mest populær,

-Jeg tror dette skal bli en fantastisk avslutning for min periode i Sildajazzen, sier Dankel jr. Årets festival er 7- 11 august.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no