SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturKolbein Falkeids Venner er stiftet

Kolbein Falkeids Venner er stiftet

Styret skal ta vare på Kolbein Falkeids diktning for ettertiden. Idéen kom fra Haugesunds Avis-journalist Truls Horvei.

Den 1. desember skrev Horvei «Hva med et Kolbein Falkeid-selskap?». I går, på 85-årsdagen til Falkeid, ble stiftelsespapirene underskrevet.

-Jeg syntes det var et glimrende initiativ og tenkte at nå er det bare å snu seg rundt og få gjort noe, jeg visste jo at han hadde bursdag den 19. Før jeg hadde fått kontaktet så mange, ringte Frank Krogh Kongshavn meg. Han har lekt mye med tanken på å gjøre noe rundt Kolbein Falkeid og hans forfatterskap. Da ble vi enige om at vi skulle sette oss ned og se om vi kunne få med oss andre krefter, forteller Marianne Hirzel, biblioteksjefen i Haugesund folkebibliotek og leder i Kolbein Falkeids Venner.

Hirzel og Krogh Kongshavn fikk med seg Dyveke Hagen, Kjersti Beiermann og Anna Karoline Falkeid. Sammen skal de ivareta og formidle Kolbein Falkeids dikting både lokalt og nasjonalt.

-Det er jo veldig naturlig å tenke opp mot Vise -og lyrikkfestivalen, hvor både jeg og Frank er med i styret. Dette med å formidle til barn og ungdom er vi veldig opptatt av. Det skal ikke være én skoleelev som går ut av ungdomsskolen uten å vite hvem Kolbein Falkeid og hans forfatterskap er, sier Hirzel.

Hun forteller at de skal lage et forfatterhefte som skal distribueres til skolene og jobbe for å få det inn i undervisningen. Hør intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no