SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturHennes mest personlige diktsamling

Hennes mest personlige diktsamling

Lise-Marte Vikse Kallåk sine egne erfaringer er bakteppet for hennes tredje diktsamling. Den handler om en datter og hennes mor, der moren blir kreftsyk og dør, men også om barndom, gode minner og løsriving.

-Det er vel den mest personlige diktsamlingen jeg har skrevet. I de to andre bøkene har det også handlet om det å miste, men i denne samlingen er det mer en sammenhengende historie mens det i de andre har vært mer løsrevne dikt, forteller hun.

Diktsamlingen «Klemme ein gong for ja to gonger for nei» er en diktsamling i tre deler.

Det er et par år siden hun fant ut at hun hadde lyst til å skrive om tematikken. Da kom diktene til henne kjapt. Men å gi dem ut i og å lese dem på diktopplesninger kjenner hun er tøft.

-Det er ganske personlig. Jeg mistet moren min selv. Hun døde av kreft i 2002 og hadde sykdomsperiode på fem og en halv uke fra hun fikk diagnosen og til hun døde. Det er ikke et én-til-én-forhold med karakterene i boken og handlingen i boken, men det er egne erfaringer, forklarer hun.

Hun har ekstra mange sommerfugler i magen foran boklanseringen. Med seg til lanseringen på Flytten i Haugesund har hun artist Emilie Østebø og poet Liv Reidun Hansen. Vikse Kallåk skal lese fra diktsamlingen og bokbades av poet og journalist Truls Horvei. Det skjer tirsdag 26. mars.

Vi fikk høre tre av diktene live da hun var på besøk i formiddag. Hør det sammen med intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no