SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturEventyrfortelling på norsk og arabisk

Eventyrfortelling på norsk og arabisk

Haugesund folkebibliotek og Gamle slaktehuset inviterer til to-språklig eventyrstund på lørdag, som del av Barnas kulturverksted.

Arrangementet er et samarbeid mellom de midlertidige samboerne. Noen av de ansatte i biblioteket holder til på Gamle slaktehuset mens Haugesund folkebibliotek pusses opp.

To år på rad har biblioteket fått pris for å være det biblioteket i Norge som jobbet mest med flerspråklighet og innlån av bøker på andre språk fra DFB (Det flerspråklige bibliotek). Da fikk biblioteket bøker med parallelltekst i gave.

-Vi har bøker med norsk og arabisk, norsk og somalisk, norsk og polsk, norsk og litauisk, mange forskjellig språk. Det er veldig fine billedbøker, men de er kanskje litt underkommunisert, sier Kjellaug Bjerkli Haarberg, og forteller at hun har hatt veldig lyst til å jobbe med bøkene.

-Å løfte det litt frem, det at det finnes to-språklige ressurser som gjør at alle kan lese samme fortelling, sier hun.

Boken de skal lese på lørdag er Ali Baba og de 40 røverne. Aldersgrense er fra cirka fem år. De ønsker å tilby eventyrstunder med andre språk også.

-Vi har planer om det. Vi valgte arabisk først fordi det er flere mennesker fra forskjellige land som snakker arabisk, sånn at vi kan ha en stor gruppe. Det handler også om hvem som kan være historiefortelleren med det fremmedspråklige, forteller Gro Verpe i Gamle slaktehuset.

Arrangementet er gratis, og starter lørdag formiddag klokken 12. Hør hele intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no