SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltVeien videre: -Litt spesielt å få ha en så sentral rolle i noen sitt liv

Veien videre: -Litt spesielt å få ha en så sentral rolle i noen sitt liv

«Veien videre» er en miniserie på Radio 102 denne uken mandag til fredag klokken 11:30. Vi ser nærmere på jobben som gjøres når innvandrere og flyktninger har kommet til Karmøy kommune.

I første episode har vi snakket med Arne Fagerland, avdelingsleder i Nav Karmøy sin flyktningavdeling. I 2015 bosatte de rundt 60 personer, i 2016 økte tallet til 105.

-Selv om bosettingen ble doblet, ble ikke nødvendigvis bemanningen doblet. Men vi fikk tilført noen ekstra stillinger, og det ble litt sånn at med en så stor økning så var det litt vanskelig å si hvor stor bemanning vi trenger. Det blir en kontinuerlig prosess der du må følge litt med. For én ting er at vi har bosatt dem, en annen ting er at vi skal følge opp alle disse personene også over tid. Det er gjerne da du først ser hvor stort oppfølgingsbehovet vil være. Det er veldig individuelt mellom de som bosettes hvor mye oppfølging de har behov for etter at de har kommet til kommunen, sier avdelingslederen.

I 2011 dukket stillingen opp innenfor Nav Karmøy, og Fagerland ser for seg å kunne jobbe med det i mange år fremover.

-Det som er litt spennende med å jobbe med flyktninger er at nesten ingen dager er like. Du har en utrolig stor variasjon i arbeidsoppgaver, en bredde i det, som gjør det utrolig spennende å jobbe med. Så får du treffe utrolig mange interessante mennesker og du får på en måte innblikk i spennende kulturer. Mye takknemlighet får du oppleve også med de du hjelper. Det er kjempe spennende, sier han.

Denne uken hører du også intervjuer med rektor Kari Eliassen Hauge i Karmøy opplæringssenter, Elin Mikkelsen i Toma renhold, Mona Mohamed som har bodd på Karmøy i fem år, og Nasser Mohammed, som i likhet med Mona Mohamed er fra Eritrea.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no