Trond Moi kokkelerer for Brovingen-gjester og lærlinger i dag
-Det er egentlig sånne ting jeg elsker å holde på med. Det er som en artist, på en måte, når du lager mat og treffer publikum. Det er inspirerende for meg å være med på sånne ting, sier kokken og restauratøren.
I kveld byr han på fem av sine favorittretter for gjester på Brovingen på Scandic Maritim. Tidligere på dagen er det lærlingene på hotellet som skal inspireres av Moi.
-Som Trond sier, vi blir også inspirert av unge kokker og lærlinger som vil bli noe. Det er derfor vi gjør sånne ting som dette. Det er for å styrke kjøkkenstaben vår og gjøre oss mer attraktive på markedet. Det er veldig viktig, sier Aslak Askeland på Scandic Maritim.
Trond Moi står bak Bølgen & Moi sammen med Toralf Bølgen, har laget flere kokkebøker, vant NM i kokkekunst tre år på rad på nittitallet og medvirker i flere TV-programmer om mat.
Han skulle egentlig bli snekker, som faren. Han var helten. Men han var mer interessert i mat. Det har han vært siden han var barn. Bestemoren og faren, som også var interessert i god mat, er noen av inspirasjonskildene.
-Min far reiste til Brooklyn da han var 16 år. Han kom tilbake til Kvinesdal etterhvert og fikk oss. Da lagde han tynn, god Brooklyn-pizza. Den har jeg bare kalt for Stanley og Steven-pizza, siden halvparten av kvindølingene heter Stanley og Steven. Den har jeg hatt på menyen helt siden jeg åpnet for 25 år siden, sier han.
Den pizzaen har han også flere planer om. Frossenpizza-planer. Det har han jobbet med i flere måneder. Det kan du høre mer om i innslaget over.
Moi er aktuell i to TV2-programmer, som kommer på sendeplanen senere i år. Det fikk vi høre litt om da han var på besøk i formiddag. I intervjuet får du blant annet også kokkens tips til påskelam.