SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltStorskolen Haraldsvang: – Bekymret for det psykososiale miljøet

Storskolen Haraldsvang: – Bekymret for det psykososiale miljøet

FAU-leder Marianne Hiltunen på Hauge skole reagerer på at opptil 850 elever skal inn på utbygde Haraldsvang høsten 2020. Dette gjør Haraldsvang ungdomsskole til Norges største. Ungdomstrinnet på Hauge skal flyttes til den nye storskolen, men Hiltunen er sterkt uenig.

– De eksperimenterer med ungdommene våre. Jeg er mest bekymret for det psykososiale miljøet. Poenget her er at vi ikke vet hvordan det går, da ingen norske skoler har prøvd dette før. Det er ingen forskning som viser at store skoler er bra. Snarere tvert imot, sier Hiltunen, som spør hvorfor Haugesund på død og liv skal gjøre dette.

Sosiallærer Tor Inge Westerlund på Haraldsvang har forståelse for at det er både frykt og usikkerhet i forhold til at dagens elevtall på 505 skal økes med over 300. Han har imidlertid stor tro på at de ansatte på Haraldsvang vil takle det.

– Når Haugesund kommune først har bestemt at vi skal ha en såpass stor skole, så må vi ha tro på at vi kan sørge for at både elever og foreldre opplever at de blir godt ivaretatt. Vi har noen år på ræva, sier Westerlund.

Det var NRK Rogaland som først omtalte saken.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no