SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltLokale firmaer håper å nå ut til skoler landet rundt med kurs om regelverket for mobbesaker

Lokale firmaer håper å nå ut til skoler landet rundt med kurs om regelverket for mobbesaker

Eurojuris Haugesund AS og KLOK Produksjon i Haugesund har utarbeidet et nettbasert kurs om retten til et trygt skolemiljø.

Kurset er rettet mot mobbing i skoler og skolesektoren, og gjennomgår det gjeldende regelverket for mobbesaker.

-Det er et området hvor det skjer mye i regelverket og det er et område som har stor betydning for elever og foreldre. Vi mener at det å fokusere på de juridiske rettighetene vil være viktig, både for at skolene gjør en best mulig jobb og at dersom det skjer ting som ikke skal skje, at en har et system for å fange opp og rette opp i de feilene som er begått, sier advokat Jan Henrik Høines i Eurojuris.

Høines har blant annet fortid som rektor ved Grindhaug skole på Karmøy og skrevet bøker om skolemiljø. Han er ansvarlig for utviklingen av kurset. Eurojuris og KLOK Produksjon har samarbeidet om et prosjekt rundt GDPR (personvernforordningen) tidligere.

 

Håper å selge inn kurset landet rundt

 

Han har inntrykk av at både kommuner og fylkeskommuner som skoleeiere, skoleledelse og lærere har et ønske om å forhindre at elever får en negativ og dårlig opplevelse av det å gå på skole, og at de ønsker å gjøre det på en skikkelig og god måte. 

-Elevene skal ikke utsettes for mobbing. Det er alle aktørene enige om. Da er det viktig at vi har et system som kan ivareta dette, som sikrer både at de som er berørt av det vet hva de har å forholde seg til og som sikrer at skoleeier er trygg på at de kan dokumentere at alle som har vært gjennom et kurs har gjort det på en skikkelig måte, og at de i ettertid kan se at det faktisk er gjennomført, sier han.

De håper å få solgt kurset til alle landets kommuner.  Hør innslaget over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no