Konfliktrådet ønsker mer tilgjengelige tiltak til ungdom
Det står på høyt ønskelisten til Mona Snørteland, som nå er leder ved både kontoret i Haugesund og i Stavanger etter at Konfliktrådet har hatt en omorganisering.
-Jeg skal skrike litt ekstra høyt ut til kommunene, fylkeskommunene og staten i forhold til disse tiltakene som ungdomskoordinatorene, politi og de tverrfaglige samarbeidspartnerne trenger tilgjengelig til ungdommene. De må vi få mer på plass, sier Mona Snørteland i Konfliktrådet.
Tiltak som rusbehandlingsprogram, å få time til psykolog raskt og sinnemestringskurs er noe av det Konfliktrådet lokalt ønsker mer tilgjengelig.
Konfliktrådet i Haugaland og Sunnhordland har flere saker knyttet til narkotika enn resten av landet.
-Det handler nok også om at politiet og andre faginstanser jobber så godt tverrfaglig at vi avdekker mye og at vi går inn tidlig, forklarer Snørteland.
Omorganiseringen av Konfliktrådet i fjor ble avlyst og både kontoret på sørsiden og nordsiden av Boknafjorden fikk bestå. I det første forslaget skulle kontoret i Haugesund legges ned, noe som ikke fikk politisk gjennomslag.
Siden har det har blitt gjennomført endringer for å effektivisere driften. 1. juli overtok Snørteland ledelsen for både Sør-Rogaland og Haugaland og Sunnhordland, altså kontorene i Stavanger og Haugesund.
Kontoret i Stavanger har fire ungdomskoordinatorer. Kontoret i Haugesund har snart tre. Berit Elise Drivenes Mæland har jobbet som mekler i Konfliktrådet i snart fem år, og starter i jobben som ungdomskoordinator i slutten av august.
Hør intervju med Drivenes Mæland og Snøfteland over.