SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltDet nyrenoverte biblioteket i Haugesund åpner på lørdag

Det nyrenoverte biblioteket i Haugesund åpner på lørdag

Rundt halvannet år har gått siden jobben med oppussing av Haugesund folkebibliotek startet. På lørdag kan de endelig invitere publikum til åpningsfest.

De siste ukene og månedene har det vært mye bæring, sortering, rydding og pakking for de ansatte. Klokken 12 på lørdag er de klare til å åpne dørene for publikum.

-Det er jo litt sånn at når du får gjester med litt kort tidsfrist så putter du kanskje noe inn i et skap uten at det er helt sortert slik du egentlig vil ha det. Vi har nok kontor og bakrom som vi kanskje må sette litt esker på. Men i all hovedsak skal vi komme i mål, sier biblioteksjef Marianne Hirzel. Mandag er det daglig drift av biblioteket igjen.

Nå er bygget tilbakeført, og biblioteksjefen tror folk flest legger best merke til at det er ryddigere og renere flater, og at skranken er flyttet. Hun tror at bibliotek-gjestene vil kjenne igjen både farger og møbler, selv det som er helt nytt.

-Det er så veldig helhetlig og mange har jo opplevd sånn som det var for 30-40 år siden. Det at vi treffer så godt i tiden i forhold til hva som er å få fatt i av retromøbler som er nyproduserte gjør jo at du ikke får fremmedelementer inn, forteller hun, og skryter av et godt samarbeid med byantikvar og arkitekt.

Åpningsfesten er åpen for alle. Det blir offisiell åpning klokken 12 med taler og snorklipping, musikk ved Munorensemblet, bokbading Nancy Herz om boken «Skamløs», kaker og kaffe. På lørdag er også Carlos Abdo Monclair sin kaffebar på plass i biblioteket.

Hør hele intervjuet med Hirzel over.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no