SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertVestlandsfanden er bestefar og fosterfar

Vestlandsfanden er bestefar og fosterfar

Det er  40 år siden Vestlandsfanden ble dannet i Haugesund. På de årene har det blitt mellom 3- og 4000 konserter, og det har vært mellom 60 og 70 medlemmer i bandet. – De siste årene har vi trappet ned på antallet spillejobber og satser på de godt betalte, sier Brendeland som flyttet østover til Nannestad, 600 meter fra flystripa på Gardermoen, for 20 år siden. – Men det er publikum langs kysten fra Kristiansand til Kristiansund som har holdt liv i Vestlandsfanden i alle disse årene, sier Brendeland. Det inkluderer Karmøy, og Brendeland og bandet spiller i Åkrahallen 11. mai under Glade Maidager. Han skriver stadig nye låter, og det kommer nytt album i løpet av året. En ny låt, «Hvor god er du på en dårlig dag» er utgitt digitalt i dag, og du hører den i dette innslaget.

68-åringen og samboeren er blitt fosterforeldre i tillegg til at Brendeland er bestefar til fire. – Jeg har nok prioritert musikken for høyt i forhold til familielivet i perioder, erkjenner Brendeland som på ingen måte gir seg, men bare kjører litt mindre.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no