SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturOrdene som har havnet i «Glemmeboken»

Ordene som har havnet i «Glemmeboken»

Jens Barland har samlet 1400 ord fra dagligtalen fra 70- og 80-tallet i boken «Glemmeboken». Det begynte med en søken etter flere ord å fylle pappahumor-vokabularet med.

«Den har jeg hørt tusen ganger før», var beskjeden fra de tre tenåringene i huset da vitsene ble servert for tredje gang. Tiden var inne for å utvide repertoaret, og Barland henvendte seg til vennene på Facebook.

-Jeg fikk en helt enorm respons. Jeg fikk en hel tsunami, det som het flodbølge i gamle dager, sier Bardal. Etter sorteringen satt han til slutt med en samling på 1400 ord.

På besøk under bLEST

Telefonbord, syndebukk, blåpapir, hullforsterker, stenograf, sjekkhefte og ørkenvandring er blant ordene som har fått plass i boken, som han ga ut i høst. Torsdag og fredag denne uken har han vært i Tysvær i regi av litteraturfestivalen bLEST.

Han har blant annet vært på skolebesøk i Nedstrand og på Frakkagjerd ungdomsskole, og vært på Litterær lunsj i Tysværtunet kulturhus.

Halvloddet i pengelotteriet

Barland har lang fartstid innen medier og journalistikk. I dag er han medieforsker ved NTNU. Tidligere har han blant annet vært sjefredaktør i Stavanger Aftenblad og jobbet i Aftenposten og Dagbladet.

Og Barland er glad i ord og fortellingene rundt ordene. Han trekker frem to favoritter. Det første er ordet halvlodd:

-Det var sånn at alle skulle få ta del i drømmen om å kunne bli rik, å få kjøpe seg et lodd i pengelotteriet. Selv de som ikke hadde råd til det skulle i hvert fall få lov til å kjøpe seg et lodd til halv pris. Men da var det også eventuelt bare halv gevinst. Det er et litt inkluderende, godt ord fra den tiden, sier han.

En ektefølt unnskyldning

Det andre handler om å si unnskyld på en mer ektefølt måte:

-Vi er jo så opptatt av at politikere skal beklage ting. De dras opp på talerstolen og tvinges til å si et beklager, som de ikke føler noe som helst for. Ikke minst i hverdagen vår. Vi dulter borti folk og sier «sorry»og mener ingenting med det. Jeg tenker at hvis man virkelig har et ektefølt behov for å gjøre litt opp for noe som er feil, da skal du ta det gammeldagse ordet «omforlatelse». Hvis du sier det, er det ingen som er i tvil om at dette kommer fra sjelen, sier han.

Hør hele intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no