SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturBoken om det barna er redde for

Boken om det barna er redde for

Heine Vestvik sin nyeste bok handler om nettopp det. Idéen som skulle bli til «Den lille redselsboka» kom etter foreldreveiledninger i jobben på Solstrand barnevensenter.

-Veldig ofte klør vi oss i hodet om hvorfor er det egentlig barnet har dette eller dette adferdsproblemet. Vi skjønner liksom ikke barnet helt. Og veldig ofte, slo det meg, kommer vi tilbake til at jo, det er jo redsel. Da tenkte jeg kanskje tiden er moden for å  bare liste opp alt det barn kan være redd for og putte det inn i ei bok for å hjelpe foreldre til å bli mer bevisste på hvor mye barn egentlig er redde for, sier forfatteren. Han har selv tre barn og har jobbet i barnevern. Han er utdannet barnevernspedagog og har mastergrad i europeisk sosialt arbeid.

Listen over det barna er redde for er lang og variert. Alt fra spøkelser og tannleger til krabber, hai og shampo.

-Redsel er en følelse som er så sterk og så grunnleggende at det er veldig viktig at barna føler at det er en redsel som foreldrene kan hjelpe dem med. Og at foreldrene er de som holder dem trygge. Den emosjonelle reguleringen som foreldrene må gjøre med redselsfølelsen da vil sikre at barna får en veldig trygg tilknytning til foreldrene og blir veldig trygge i sin oppvekst.

Men en skal heller ikke skjerme barnet for alt e er redde for, sier han. -Det er bra at barnet får mange erfaringer av ting som er skumle, ting de oppfatter som skummelt. Og at de også samtidig få erfaringer av at vi som voksne forstår det, og på en måte hjelper dem med å regulere angsten deres med å trøste og sette ord på den og på en måte sammen prøve å finne ut hvor farlig det er. At en gjør det gradvis sammen med barna, sier han.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no