Datarock-Fredrik med i Matkanalens nye serie «Fest i kjeften»
Fredrik Saroea i Datarock var med på innspillingen av en ny serie på Matkanalen i dag, «Fest i kjeften». Innimellom innspillingene tok Øivind Lindøe ham med seg på besøk på Radio 102.
Saroea har drevet restauranten Lysverket i Bergen i tidligere og er medeier i pizzarestauranten Hoggorm i Bergen. Øl og sider er tema i Matkanalens nye serie.
Datarock-vokalisten ble invitert med av programleder Thomas Digervold til å bli med i serien. De to har begge lang fartstid innen musikkbransjen og kjenner hverandre fra før.
-Jeg synes det er et utrolig viktig stykke arbeid som blir gjort med den serien. Å gjøre folk oppmerksomme for eksempel på at Vestlandet er en region som har laget epler i hundrevis av år og har lange sider- og øltradisjoner. Thomas viser hvordan du kan kombinere det med mat, forteller han.
Innspillingen foregår på Garasjebryggeriet i Haugesund, i det samme bygget Datarock hadde en av sine første konserter utenfor Bergen i 2001. Det var under festivalen Safe as milk.
Malin Ekstrøm og Kindred Fever er også blant gjestene på innspillingen av episodene i dag.
-Vi har snakket om at vi skal ha mange sesonger allerede, men i dag spiller vi inn fem. Da rekker vi vel over 15 ulike merker, sier Lindøe, daglig leder i Matkanalen.
Datarock slipper ny EP på fredag og skal snart reise til Mexico for å ha konsert. Hør mer om den nye musikken deres og konsertplaner fremover i intervjuet over.