SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneStore «Evita» til Bømlo i 2018

Store «Evita» til Bømlo i 2018

Foruten alle som skal stå på scenen, anslår daglig leder i Bømlo teater, Øystein Kausrud, at rundt 150 personer skal i sving når «Evita» for første gang i Norge settes opp fullskala på en utescene. Det skjer på Bømlo i Moster Amfi i august 2018.

-Det er en vanvittig dugnadsånd der ute og et frivillig apparat uten sidestykke, sier Kausrud, som selv har vært en del av ensemblet når «Evita» ble satt opp på Kilden i 2013.

Nå er de i gang med å spikre det kunstneriske teamet som skal jobbe med musikalen. -Regissør, musikalsk ansvarlig, scenograf, kostyme. Vi er i gang med den prosessen, så vi håper å få landet det i løpet av sommeren, sier Kausrud.

De håper å få mange lokale med i ensemblet. Utover høsten skal de ha audition i Oslo og på Bømlo. Da skal de finne de rette personene til ensemblet, ikke minst hvem som skal fylle rollen som «Evita».

-Jeg tror den henger veldig høyt. Det er vel en av de store kvinnerollene innen musikal musikkteater. Du skal beherske sangen veldig godt, det er krevende sangparti for rollen. Du skal være en meget god skuespiller, du skal på en ganske heftig reise fra hun er 15 til hun dør som 33-åring. Du må ha stort spekter som skuespiller. Og du skal danse bra i tillegg, sier teatersjefen.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no