SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltStine og Sandra satser på usensurert podcast-prat

Stine og Sandra satser på usensurert podcast-prat

Stine Bryn fra Kristiansand og Sandra Strømø fra Haugesund er gode venninner og sosionomer av yrke. De møttes under studiene i Kristiansand, og jobber begge innen barnevern i sørlandets hovedstad. På fritiden snakker de villig vekk om alle slags temaer i sitt eget lille podcaststudio.

Nå er de to godt i gang med en podcastserie kalt «Usensurert Prat», der de med både faglig bakgrunn og sine egne personligheter vil bidra til refleksjon og åpenhet.

– Vår visjon med podcasten er øke bevisstheten rundt relasjoner, følelser og holdninger. Vi har alltid engasjert oss for det sårbare og ekte i hvert menneske, og ønsker å ufarliggjøre det å snakke om tabubelagte tema, sier Bryn og Strømø.

 

Vil bli foredragsholdere

Hver onsdag slippes en ny episode. I skrivende stund har de publisert 12 episoder på mellom 10 og 20 minutter. Senere i høst er de invitert tilbake til Universitetet i Agder for å holde foredrag, der de tok utdannelse som sosionom.

– Det er jo gjennom podcasten at vi har fått i stand det, men det var veldig stas at vår gamle foreleser inviterte oss. Dette er noe vi håper å kunne gjøre mer av i tiden framover; reise rundt på for eksempel skoler og snakke til folk om viktige temaer.

 

I innslaget over kan du også få noen tips til hvordan en gjør alvor av drømmen om å starte opp sin egen podcast. Litt utstyr og mye engasjement er to viktige stikkord.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no