SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt– Øv på skoleveien sammen med barna dine

– Øv på skoleveien sammen med barna dine

Velg ut den beste ruta til skolen, det er kanskje ikke den korteste veien som er den tryggeste? Trygg Trafikk i Rogaland har satt opp en liste på 10 punkter som du kan bruke for å være tryggest mulig på barna dine før de legger ut på skoleveien.

– Først og fremst anbefaler vi at der det er mulig bør barna gå til skolen. Frisk luft og fysisk aktivitet gir elevene en god start på skoledagen. Vi ønsker samtidig at barna skal bli gode og trygge trafikanter. Det må læres, og barn lærer best når de er i trafikken sammen med en voksen, sier distriktsleder Ingrid Lea Mæland i Trygg Trafikk.

 

Her er lista:

  1. Gå veien sammen, og snakk sammen om det dere ser, hører og opplever. Gjennom repetisjon og samtaler utvikler barna evne til å tenke, vurdere, tolke og forstå ulike trafikksituasjoner.
  2. Snakk om hvordan vi må bruke øynene og ørene i trafikken. Da øver dere på å øke barnets oppmerksomhetsevne.
  3. Øv på å stoppe, se og høre før dere krysser en vei. Da innarbeider dere gode vaner.
  4. Se etter og snakk om andre trafikanter, skilt og signaler i trafikken. Da forstår barn lettere hvorfor vi har trafikkregler og hvorfor det er viktig å ta hensyn til andre trafikanter.
  5. Snakk om hva som kan være trygt og farlig å gjøre i ulike situasjoner. Da trener dere barnas risikoforståelse og vurderingsevne.
  6. Det er viktig å lære barna nøyaktig hvor de skal gå over veien på helt konkrete steder. Selv om vi lærer at vi som regel skal gå på venstre side, finnes det steder hvor det er mer oversiktlig og tryggere å gå på høyre side av veien. Det kan for eksempel gjelde i en uoversiktlig venstresving. Barn kan ikke ta den vurderingen selv, så det må du som voksen ta på vegne av barna.
  7. Til små barn er det lurt å bruke konkrete kjennemerker i nærmiljøet i tillegg til høyre og venstre. For eksempel: ”Når vi går til butikken, går vi langs det gule gjerdet”.
  8. Barna må lære seg at de alltid skal stanse helt opp før de krysser veien. De må se seg godt om både til høyre og venstre, lytte etter biler og vurdere om det er klart lenge nok til at veien kan krysses trygt. De må gå rett over veien for da oppholder de seg kortere tid i kjørebanen enn om de går på skrå.
  9. Selv om kjørende har vikeplikt for fotgjengere i gangfelt, må barn lære å ha øyekontakt med sjåføren, forsikre seg om at de blir sett og at sjåføren stanser helt før de krysser veien.
  10. Sørg for å være godt synlig i trafikken. Bruk alltid refleks i mørket.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no