SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltLokale guider søkes til cruisesesongen

Lokale guider søkes til cruisesesongen

Guidecompaniet er på utkikk etter flere lokale guider til å ta imot årets cruiseturister.

-Egentlig er det viktigste er at du har en kjekk personlighet, brenner for å vise byen og at du synes det er kjekt. En guide er ofte den eneste personen en cruiseturist treffer i Haugesund. Da er veldig viktig da å representere Haugesund på en god måte, og da er egentlig det viktigste å ta vare på dem, sier Line Murphy i Guidecompaniet.  I år ser de spesielt etter folk som kan tysk og engelsk.

Cruisesesongen starter 12. februar med besøk av tyske AIDAcara.  I år blir det 44 cruiseanløp i Haugesund, en økning fra de 33 anløpene i fjor.

-Vi har én kai, Garpaskjærskaien, og allerede i dag må vi si nei til enkelte forespørsler. Ligger det en båt der, er det fullt. Ser en sesongen over et, og at den begynner tidlig og slutter gjerne ikke før i desember, bør vi i hvert fall ha et mål om å kunne nå 100 anløp om ikke altfor lang tid, sier Vigleik Dueland, daglig leder i Destinasjon Haugesund og Haugalandet. Begge to ønsker «volumsprodukter» å tilby turistene, slik Stavanger har med båter til Lysefjorden og Preikestolen.

Til nå er det booket 38 anløp for 2019. Da kommer det større skip, og antallet passasjerer blir større enn i 2018.

Dueland forteller at de også har fokus på miljøaspektet ved cruiseturismen. -Vi jobber blant annet med Gassco for å se på mulighetene for å kunne levere LNG på kaien til skipene som kan ta imot LNG, sånn at en kan drifte hotell-biten på LNG når en ligger i havn slik at en ikke får de utslippene.

Hør hele intervjuet med Murphy og Dueland over. 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no