SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltDen nye Kulturnatt-sjefen

Den nye Kulturnatt-sjefen

Tina Røvær har hatt ansvar for Kulturnatt i 20 år. Hun tok steget ut av stillingen tidligere i år. I år er det Helge Toft som trer inn i rollen i år. Sammen med teknisk leder Tom Poole og et team med ungdommer skal han sørge for at det blir Kulturnatt også i år.

-Vi fikk et par uker før ferien hvor vi skamjobbet med å lese gjennom ti tusen dokumenter for å se hva dette egentlig er, få oversikten. Nå jobber jo hjernen hele tiden med dette. Det er herlig, egentlig. Det er kult å hoppe uti, sier Toft. Han legger ikke skjul på at det er en omfattende stilling han trer inn i etter Røvær.

-Det er en vanvittig mengde med artister og spillesteder. Det er jo masse arenaer i hele byen. Masse billetter skal selges. Det er en svær kabal. Men hun har lagt kabalen veldig fint før hun gav den videre til oss, sier han.

Det gjenstår en del bookinger og en stor jobb med programmering. I utgangspunktet er han festivalsjef kun for årets festival, men Toft innrømmer at det frister å lage Kulturnatt igjen fra bunn av. Men nå er alt fokuset på å lande Kulturnatt 2017, som skjer 10. og 11. november.

Etter ferien begynner arbeidet for alvor. Toft og Poole skal da sette ungdommene i sving med prosjektet på Slaktehuset. De skal gå bredt ut til alle ungdom på Haugalandet som har interesse for kulturarrangementer og ønsker å involvere dem i festivalen.

-Det vi jo alltid gjort på Slaktehuset, men gullårene var under Rockfest når vi nærmest utdannet nye lydteknikere og arrangører gjennom de ungdomscrewene vi hadde der. Det som var kult med det var at det ble en greie for ungdommene på Haugalandet at Rockfest var kult. De siste årene jeg var med så var det kamp om å få være i crewene. Vi gjorde jo det samme på Byfesten nå. Der var det også ungdom som var crew, og de stod på Rådhusplassen klokken halv to på natten og kostet. Og det gjør de fordi de er med på noe som er stort, sier festivalsjefen.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no