SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturSylfest Lomheim om Bibelen, fikenblad og retteprogram

Sylfest Lomheim om Bibelen, fikenblad og retteprogram

Språkviteren med stor S, Sylfest Lomheim, var han gjest i studio hos oss i formiddag før turen gikk videre til SILK. Professoren i norsk og oversettelse har jobbet med oversettelsen av Bibelen. Av alle bøkene han har fått fordype seg i er han klar på at det er jobben med å oversette Bibelen som henger høyest.

Mange bruker uttrykk kommer fra Bibelen, som at Pilatus «toede» sine hender.

-Men det har aldri stått i noen norsk bibel. Det stod alltid i de gamle, danske biblene som vi hadde mellom 1500 til 1900. I 400 år hadde ikke dette stakkars landet vårt Bibelen på norsk i det hele tatt. Den første kom i 1904. Før den tid var det bare bibler på dansk, derfor har vi mange uttrykk som vi har i dagligtalen vår nå som kom inn i eldre tid. For de leste ikke, men hørte Bibelen, og begynte å bruke uttrykkene, sier Lomheim.

I dag er det flere måter å skrive på enn det noensinne har vært. Da må skolene lære de unge å mestre de ulike skrivesituasjonene, mener han.

-Det andre er at de må for all del ikke tro at datateknologien kan lære dem å skrive rett eller godt. Retteprogram er ikke verdt elektrisiteten som blir brukt når du slår på, sier Lomheim, som naturligvis også fikk noen uttrykk å bryne seg på da han var på besøk.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no