SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturFra «Bienes historie» til «Blå»

Fra «Bienes historie» til «Blå»

Maja Lunde har gjort stor suksess med «Bienes historie» som hun ga ut i 2015. Den har hun fått Fabelprisen og Bokhandlerprisen for, og boken har blitt solgt til 30 land. Selv prøver forfatteren å ta suksessen minst mulig inn.

-Jeg jobber egentlig for å beholde livet mitt sånn som det alltid har vært, jeg merker jo at det skjer mye fordi jeg reiser veldig mye. Det er jo innmari hyggelig og veldig morsomt, samtidig prøver jeg å ha det hverdagslivet hjemme som jeg alltid har hatt, sier Lunde. «Bienes historie»  er også lansert i England og USA i høst.

«Blå» om vann

«Blå» lanserte hun i høst, bok nummer to i det som skal bli en kvartett. Den er allerede solgt til åtte land.

-Det har vært utrolig fint å skrive «Blå». Jeg har jo skrevet fortelling om en eldre dame som er ganske lidenskapelig og kompromissløs klimaaktivist, som det har vært interessant å sette seg inn i hodet til. Hun seiler av gårde for å konfrontere mannen hun en gang elsket. Så jeg har skrevet masse om seiling, båt og vann. Båt er noe jeg har sterkt forhold til for jeg seilte hele barndommen min, sier hun.

I «Blå» skriver hun også om David, en klimaflyktning i Sør-Frankrike i 2041 i et landskap som er helt tørt.

-Har skrevet om et element som står meg nært

– Så det er virkelig sånt at jeg har sittet og tørstet mens jeg har skrevet om ham og fryst og vært fuktig mens jeg skrev om henne og tenkt utrolig mye på hvor heldige vi er som har så mye vann på tross av at vi blir lei av regnet. Og hvor fantastisk vann egentlig er. Det er jo den blå fargen som gjør jorda vår til jorda. Jeg har skrevet om et element som står meg nært, sier forfatteren.

Kvartett om mennesker og klima

Klima har hun alltid vært opptatt av, og det er det som er temaet som skal gå igjen i kvartetten. Mennesker og klima.

-Det er veldig skummelt å snakke om bøker som man ikke har skrevet ennå, men jeg har et veldig tydelig bilde av hvordan det skal bli. For meg er det én fortelling, forteller hun.

Ny barnebok i november

I dag besøker Lunde Grinde skole og Førre skole sammen med illustratør Hans Jørgen Sandnes i regi av litteraturfesten bLEST i Tysvær, da i anledning barneboken «Det aller beste». Hun har fått spørsmål noen ganger om hun skal slutte å skrive barnebøker nå etter å ha gjort suksess med voksenromaner. Det skal hun ikke gjøre. I november kommer hun med «Verdens kuleste gjeng 5».

-Jeg synes det er utrolig meningsfullt å skrive for unger. Det er noe med å åpne den lesedøren for barn, få dem til å begynne å lese, det er jo ingenting som er mer verdifullt enn det. Og det å treffe unge lesere også, det er så fint alltid, sier forfatteren.

I kveld blir hun intervjuet under bLEST i Tysværtunet.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no